Трансферна изненада в Кливланд

Искаме гард, но взимаме крило. Няма по-логично развитие на трансферната политика в Кливланд, където в последно време доказват, че логиката(точно като совите) не е това, което беше.

Дерик Уилямс, избран под номер 2 в Драфт 2011, ще получи 10 дневен договор с шампионите, които продължават да търсят подсилване на състава си. Уилямс бе освободен от Маями преди дни. Хийт очевидно не бяха впечатлени от изявите на крилото, а в същото време имаха нужда от място в състава си, за да подпишат контракт с Окаро Уайт.

sfl-miami-heat-derrick-williams-s020917.jpg

Но обратно към Кливланд. Пробният краткосрочен договор с Уилямс е изненадващ за всички, които очакваха привличането на гард. Висок 204см и  тежък 110кг Уилямс играе основно на позиция 4 и може да се похвали със сериозен атлетизъм и също толкова сериозно непостоянство. Избран с огромни очаквания, Уилямс започна кариерата си в Минесота, а очакваното му изригване така и не се случи и в следващите му тимове: Сакраменто, Ню Йорк и Маями. Без да е навършил дори 26 години Уилямс все още има всички възможности да направи солидна кариера, но малцина все още вярват, че може да бъде истинска звезда. Добрата новина за Кливланд?! Кавс не търсят на всяка цена звезда – или поне не очакват невъзможни неща от новия си играч. Не е изключено той да получи и втори подобен договор(за 10 дни/3 мача), но след това Кавс ще трябва да са готови с решение. Тимовете нямат право да дават трети краткосрочен договор, а ако са харесали баскетболист, трябва да подпишат с него поне до края на сезона.

И ако ви се струва, че действията на Кливланд са нелогични, представяме ви една кратка хронология от последните два сезона. ЛеБрон настояваше да бъде предложен нов дебел договор на Тристан Томпсън(двамата са представлявани от един и същи агент). Нещата се случиха. Това лято след сходно лобиране Джей Ар Смит($57милиона) и Иман Шъмпърт ($40 милиона) също удължиха престоя си в Кливланд. И когато „перо заплата” в Кавс се оказа най-голямото в историята на NBA, Кливланд се оказа в търсене на поне един нов играч, отново под натиска на най-добрия баскетболист в света. Но пари няма. Затова и подкреплението, което ще се изпробва е със скромната статистика от 5.9 точки и 2.9 борби през сезона дотук.

P.S:Любопитно, но факт. С привличането на Уилямс, Кливланд в момента притежава 4 от първите 20 избора от Драфт 2011: Кайри Ървинг(1), Дерик Уилямс(2), Тристан Томпсън(4) и Иман Шъмпърт(17).

Advertisements

One thought on “Трансферна изненада в Кливланд

  1. Pingback: И Богът се качва на шампионския влак | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s