Човек на спомените

nathaniel-s-butler-getty-images-1

Тайрон Лу е по-различен от средностатистическата личност в края на 30-те и началото на 40-те си години най-малкото с това, че е треньор в NBA, работи с ЛеБрон Джеймс и точно той бе човекът зад кормилото на Кливлънд в шампионския сезон 2015/2016. Това не е всичко, разбира се. Колко от вас могат да кажат, че имат улица, която е кръстена на тях? Тайрон Лу може! Част от улица „Уолнът“ в родния му град Мексико в щата Мисури носи името булевард „Тайрон Лу“ в чест на най-пресния му баскетболен успех. Е, нека не забравяме и онази случка, която самият той надали обича да си спомня – как небрежно бе прекрачен от Алън Айверсън, който просто го премина като нежелано препятствие по пътя си на паркета.

А колко са играчите, които са играли в един отбор с две от най-великите личности и състезатели в историята на баскетбола? Е, няма да сбъркате, ако предположите, че Тайрон Лу може да го направи. Бившият плеймейкър бе съотборник на Коби Брайънт от 1998 до 2001 година и дори спечели две титли като част от състава на Лос Анджелис Лейкърс, а веднага след това премина във Вашингтон, където бе пряк свидетел на последните сезони на единствения и неповторим Майкъл Джордан.

„Енергията на Майкъл бе заразна. При двата му сезона в Уизърдс всички мачове бяха разпродадени. Преди идването му, ако не се лъжа в продължение на пет години организацията губеше пари от празните места, но той направи така, че това да бъде наваксано, при това само за две години“, разказва треньорът на Кавс за периода, в който е делил една съблекалня с №23 в столицата на САЩ.

Пенсионираният гард разкри още, че разполага с доста ценни вещи, свързани с Air Jordan – екипи както на Уизърдс, така и на Чикаго Булс, заедно с немалък брой уникални модели от линията кецове на Майкъл. Както може да се досетите, всичко това е още по-ценно, защото е разписано от Въздушния. Лу не пропусна да се похвали, че има и подобни артикули на другият великан, чийто плеймейкър е бил – Коби Брайънт.

„Имам си собствен музей, доста добър при това. Разполагам с хубава колекция, много, много хубава колекция, с която се гордея. Някой ден ще ви я покажа“, признава още треньорът на Кавс относно скъпите си спомени.

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s