Големите (бебета) кибритлии

586848470-0

Една доста голяма част от играещите в NBA баскетболисти се разписва под космически за представите на нормалния човек заплати. Справка на Business Insider показва, че средната заплата на най-силното първенство в света е направо космическа – $6 390 211. 18 от общо 25 най-скъпоплатени спортни отбора на земното кълбо също са в NBA. Но освен големи богаташи, звездите на паркета са и големи кибритлии и редовно се разправят за щяло и нещяло с официалните лица, за което често биват санкционирани.

Първите пет технически нарушения за сезона носят на играчите санкция от по $2000, а за всяко следващо сумата нараства с още $1000 докато бъде достигнато шестнадесетото такова, когато се стига до наказание от един мач и глоба от още $5000. По-интересното в случая е, че ако има седмнадесето техническо, следват още $5000 глоба, а всеки следващ фаул ще бърка в джоба на звездите със същата сума, но и с по една среща наказание.

В миналото винаги е имало “черни овце” като Рашийд Уолъс, Чарлз Баркли и Денис Родман, които откровено “колекционираха” технически нарушения. Всъщност точно Уолъс е притежател на най-страховитото постижение в историята на Асоциацията – 41 технически през сезон 2000/2001.

Тогава все още не бе налице критерията, че след шестнадесетото си сериозно нарушение следва все по-сурово наказание. Представете си какво щеше да прави Шийд в сезона си с 41 фаула и колко мача щеше да пропусне?

Ето и кои са най-големите кибритлии в NBA този сезон…

1. ДеМаркъс Казънс (Сакраменто Кингс)

20160405_ha_kingsblazers3662

Има ли изненадани? Срещу Чикаго голямото бебе на Сакраменто видя как съдиите формират буквата “Т” с ръцете си за шестнадесети път през сезона и ще пропусне следващия мач на своя отбор – срещу Бостън Селтикс. Общата сума, която Буги е платил заради невъздържаното си поведение до момента е малко над $154 хиляди. Но до края на редовния сезон има още тридесетина мача! А през миналата година звездата на Кингс имаше “само” 17 технически…

2. ДеАндре Джордан (Лос Анджелис Клипърс)

NBA: Los Angeles Clippers at Utah Jazz

Атлетичният център на актуалния силен на деня отбор в Ел Ей също е сред по-емоционалните фигури в Лигата. Съотборникът на Казънс в националния отбор на САЩ е вторият “отличник”, който има двуцифрен брой технически нарушения – общо 12 в 52 мача през сезон 2016/2017. Засега обаче ДеАндре 3000 се е простил със сумата от $35 000, но със сигурност тук има тенденция за потенциалното нарастване…

3. Ръсел Уестбрук (Оклахома Сити Тъндър)

russell-westbrook.jpeg

53 мача. В 25 от тях с “трипъл-дабъл”, а в 11 случая – с технически нарушения. Уестбрук често не успява да сдържи нервите си, а това не е от вчера или от днес. Всеки има своите трески за дялане, а като оставим настрана доминацията на звездата на ОКС в статистическите протоколи, един от минусите му е именно неумението да запазва емоциите за себе си. И той е олекнал с $35 000 до този момент през сезона…

Челото на класацията се допълва от Джон Уол (9 технически) и Кайл Лаури, ДеМар ДеРоузън и Дреймънд Грийн, които имат по 8.

Говорейки за Дреймънд Грийн – когато подписа многомилионния си нов договор с Голдън Стейт през 2015 година, чепатият черноработник заяви, че е отделил специален фонд за глоби от технически нарушения, който е “просто няколко хилядарки, нищо прекалено ексцентрично”.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s