Краузе: Джордан никога не е искал играчи

chi-krause-in-1993-20120707

Майкъл Джордан никога не е дирижирал трансферната политика на своя отбор. Това признание дойде от бившият генерален мениджър на Чикаго Джери Краузе, който бе част от построяването на великата династия на Булс под ръководството на Фил Джексън.

Двукратният носител на наградата за “Ръководител на годината” в NBA често бе в обтегнати отношения с голямата звезда на своя отбор, но въпреки това тимът триумфира общо шест пъти с титлата, а по време на престоя си на високите етажи в Чикаго осигури на отбора някои от ключовите фигури за шампионските маратони – избра в Драфта Скоти Пипън и Хорас Грант, осигури Люк Лонгли и Денис Родман, но в същото време неведнъж е вбесявал №23 с ходовете си.

В последните седмици ЛеБрон Джеймс за пореден път е най-коментираното име в баскетболния свят, след като публично си поиска от клубните шефове да му осигурят “ш**ан гард”, който да помага за организацията на играта на шампионите от Кливланд. Нещо, което дори Джордан не си е позволявал да прави, когато бе на върха на славата си през 90-те години на миналия век.

“Относно Майкъл ще кажа само това – никога не е идвал при мен, за да иска други играчи. Никога не ме е молил да взема даден играч в Драфта. Никога не е искал да привлека даден играч. Това не се е случвало никога. Това със сигурност бе породено от огромната му увереност, че е толкова добър и може да побеждава сам. Убеден съм. Майкъл бе достатъчно умен, че да разбира организацията и да успява да е наясно какво трябва да направим ние. Никога не се е оплаквал”, разкри Краузе при гостуването си в популярния подкаст на Ейдриън Войнаровски – The Vertical.

ЛеБрон Джеймс и Майкъл Джордан са несъмнено адски добри баскетболисти. Но може би точно подобни (направени) ходове са тънката червена линия и разликата между “много добър” и “велик”.

Advertisements

One thought on “Краузе: Джордан никога не е искал играчи

  1. Това не е вярно и е ясно описано във всички биографии на Джордан. Краузе лъже.
    Непрекъснато е мрънкал на шефовете да купуват добри играчи.
    Защото много добре знаеше , че дори да е най-великия не може да спечели титлата сам.
    Просто не е казвал ПРЕД МЕДИИТЕ че иска играчи , а където трябва.

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s