Никс търгуват Кармело. Кливланд не го иска

Кармело Антъни и ЛеБрон Джеймс в един отбор! Може би преди 10 години това щеше да изглежда напълно невъзможно. Нещата в лигата се промениха значително, а тенденцията за суперотбори е по-силна отвсякога. И все пак, дори сега Кармело и ЛеБрон май нямат място в един тим.

allstar

Репортерът на ESPN Крис Хейнс информира, че Ню Йорк са опипали почвата за трансфер, който да прати Антъни в Кливланд, но шампионите и нямат интерес към осъществяването на сделката. Основната причини – желанието на Никс да получат в замяна тежкото крило Кевин Лав. Позицият на Ню Йорк изглежда повече от логична. Кармело е в изключително влошени отношения с президента на тима Фил Джексън, а по всичко личи, че Никс ще трябва отново да търсят нова посока на развитие, концентрирана около Кристапс Порзингис. Кливланд обаче очевидно няма желание да се раздели с Кевин Лав и това до голяма степен е разбираемо. Освен космическата заплата на Антъни, Кармело е е твърде различен тип играч спрямо Лав. Има далеч по-голяма нужда от топката в ръцете си и въпреки добрите лични отношения с ЛеБрон, според много анализатори химията в играта на шампионите може да бъде поставен под риск.

Всъщност Джеймс и Антъни са приятели от гимназиалните си години. Като част от Драфт 2003(един от най-силните в историята) ЛеБрон и Кармело оправдаха очакванията за големи кариери. В по-голяма степен това направи Джеймс, който спечели две от трите си титли с други представители на въпросния драфт випуск – Дуейн уейд и Крис Бош. Кармело стигна до финалите на западната конференция с Денвър, но след преминаването му в Ню Йорк кариерата му като че ли тръгна надолу. Изглежда въпрос на време Антъни да напусне Ню Йорк, но засега възможността да облече екипа на Кавс изглежда нулева.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s