Един щастлив младеж на 40

a014457e6e1540eb9722358d339b69c4

Погледнете го само. Усмивката му е все така широка. Сякаш преди шест месеца е бил избран в Драфта и му предстои дълга и знаменита кариера в NBA. Упс, простете. Това вече е факт. Всъщност, това се случи преди почти 20 години. Винс Картър дебютира през 1998 година и е прекарал почти половината си съзнателен живот в професионалния баскетбол. Блясъкът в очите му все още е там и не се притеснява, че през вечер излиза на игрището срещу момчета, които могат да му бъдат синове.

Днес Винсънт Ламар Картър навършва 40 години. Съперниците му могат да си отдъхнат, защото от доста време насам спря да ги прескача в игра. Не, че не може. Просто с всяка изминала година променя стила си на игра и сякаш все по-малко залага на впечатляващата си физика и използва повече главата, отколкото тялото си. Макар че през известен период от време напомня за истинската си същност, било то с някоя взривна „дърта“ забивка или пък с впечатляващо акробатично отиграване.

В Мемфис Винс се чувства като у дома си и усеща любовта на феновете, както и доверието на треньорите. Те му вярват, въпреки че вече е на 40. Има своята роля и я изпълнява в почти всеки мач на Гризлис. Краят на кариерата му може би е близо, а ние сме длъжни да се радваме на всеки негов досег с топката. Всяка тройка. Всеки пробив. Всяко зрелищно изпълнение, дори и при спряна игра.

За съжаление Картър по-скоро ще напусне Лигата с гордо вдигната глава, но като част от клуба на онези великани, които така и не са спечелили шампионски пръстен. Освен ако Мемфис не направи някое чудо. Или пък ако гардът не реши да преследва титлата на всяка цена и не се присъедини към Кливлънд или Голдън Стейт. Но ние знаем, че това няма да се случи. Просто не е такъв.

Остава ни единствено да продължим да се наслаждаваме на това енергично старче, което получи за подарък от съотборниците си победа над първия отбор, за който игра – Торонто.

Честит рожден ден, Винс! И още нещо – благодарим ти за този 360-градусов подарък!

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s