Промяна в плана

NBA: San Antonio Spurs at Sacramento Kings

От известно време насам Руди Гей доволно потриваше ръце и гледаше към края на сезон 2016/2017. 30-годишният двукратен световен шампион със САЩ е един от най-постоянните играчи на Сакраменто Кингс, но вече бе уведомил шефовете си, че няма да използва клаузата, според която би останал в Калифорния още един сезон, а ще опита късмета си на друго място през лятото.

Съдбата обаче изигра лоша шега на крилото. Близо месец преди последния възможен срок, в който Сакраменто може да го прати в друг тим от NBA (б.р. – трансферите в Лигата спират на 23 февруари), Гей претърпя една от най-тежките травми за който и да е професионален спортист – скъсан ахилес. Крилото ще претърпи операция на левия крак съвсем скоро, след което ще бъде извън игра поне шест месеца.

Така ситуацията около евентуалния му нов договор с друг отбор през лятото значително се променя. Руди бе готов да се откаже от $14,2 милиона заплата за следващия сезон в Сакраменто, за да потърси по-стабилен клуб и заплата.

Промяната в плана като нищо може да накара играчът да промени първоначалното си желание, защото надали ще са много отборите, които ще се съгласят на сделка за тежко контузен играч, а през летния трансферен пазар всички ще имат едно наум за евентуален договор с него след такава травма.

Статистиката му през сезона, който е четвърти за него в Сакраменто

screen-shot-2017-01-20-at-5-57-22-pm

Съпоставка на представянето на Кингс в ситуациите, когато играе и когато е извън терена.

screen-shot-2017-01-20-at-5-57-11-pm

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s