Trust The Process*

9771977-nba-philadelphia-76ers-at-phoenix-suns-850x560

Последното участие на Филаделфия в плейофите на NBA бе преди близо пет години. През сезон 2011/2012 Сиксърс изхвърлиха Чикаго в първия кръг от елиминациите на Изток, но след това самите те бяха надиграни от Бостън Селтикс в седем мача. Въпреки че оттогава изтече доста вода и случващото се в организацията прилича на преживяване на влакче на ужасите, светлина в тунела най-сетне има. Процесът е тук. Процесът отне известно време, но всичко си заслужаваше. Процесът се казва Джоел Ембийд. Той сам избра този прякор – The Process и постоянно повтаря, че всички трябва да му се доверят.

Младият център става по-добър с всеки мач. Буквално с всяка минута, прекарана на паркета в NBA. И като заговорихме за минути, нека се върнем на темата – ужасното медицинско досие на Джоел, изпълнено с коя от коя по-неприятни травми е причината той да има лимитирано игрово време. Треньорски и медицински щаб във Филаделфия са се обединили около това, че канарата в подкошието не трябва да се задържа в игра повече от 28 минути на мач, както и че не трябва да играе в двубои в последователни дни.

Е, понякога се е случвало Брет Браун да си позволи малко волност и Джо-Джо да поиграе повече (3 пъти по 29 минути и веднъж 30 минути). Веднъж пък се случи и това – Ембийд бе толкова мотивиран да помогне на своите в продълженията срещу Мемфис, че изкара яда си на столовете край терена, защото забраната не му позволи да е в игра.

Минутите на младата звезда няма да бъдат увеличени. Това призна самият треньор на отбора, но това не е от значение. Важното е, че в Пенсилвания слушат бъдещето си, което носи №21. Доверяват се на процеса. Който прави чудовищни неща за едва 25.3 минути на мач. 19.7 точки, 7.7 борби, 2.4 чадъра, 2.0 асистенции. 34.5% успеваемост от тройката при ръст от 213 сантиметра.

Той, The Process, каза, че Филаделфия се бори за плейофите. Къде на шега, къде не чак толкова на шега. Тимът е на шест-седем мача дистанция от осмото място на Изток, а сезонът още не е преполовен.

Така че – Trust The Process.

*Доверете се на процеса.

Advertisements

One thought on “Trust The Process*

  1. Pingback: Малкият Меджик от Австралия | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s