Майстор Милош проговори за NBA

usa-today-9453481-0

Сръбският гений Милош Теодосич проговори по тема, която отбягваше доста дълго време. Маестрото на ЦСКА (Москва) вече се е доказал в Европа, а 2016 година бе определена от самият него като “най-добрата в кариерата му”, след което е логично да погледне към най-далечната точка на баскетболния хоризонт – NBA. 29-годишният гард не избиран в Драфта и е свободен да преговаря с който и да е американски тим и реално всичко това е въпрос на време. Договорът му с руския колос изтича в края на сезона, а интерес към толкова талантлив и можещ баскетболист винаги има.

“Ще отида в NBA. Това е сигурно. Но все още не знам кога и при какви условия. Ще видим. ЦСКА има предимство при преговорите, що се касае до нов договор. Оферти от Мемфис, Юта, Сан Антонио или Хюстън? Не съм получавал предложения от тях. Не знам кой е казал нещо подобно”, коментира Милош бъдещето си.

“Младите европейци избързват с преминаването си в NBA, защото знаят, че няма да получават достатъчно минути, но въпреки това се решават на подобен ход. Това е грешка. Аз обичам да играя и не ми харесва, когато съм на пейката. Не бих се съгласил на никакъв договор, ако знам, че ще съм резерва. Това е и единственото ми условие за да отида там – че ще играя”, изказа гледната си точка роденият в 60-хилядното сръбско градче Валево играч.

В рамките на календарната 2016 година Теодосич спечели Евролигата с ЦСКА, стигна до сребърен олимпийски медал с родната Сърбия в Рио де Жанейро и за първи път в кариерата си стигна до престижната награда за най-добър европейски баскетболист – Euroscar.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s