А сега накъде?! Клипърс изгубиха и Крис Пол

 

Проблемите на Лос Анджелис Клипърс са като кошмарно déjà vu. В разгара на сезона, месец преди All Star 2017 Крис Пол излиза от строя. Заради контузия на палеца, гардът ще пропусне между 6 и 8 седмици. До травмата на Пол се стигна във втората част на неделния мач  срещу Оклахома Сити Тъндър. Клипърс спечелиха с лекота и без него (120:98), но часове по-късно се оказа, че контузията е сериозна и може да доведе до отсъствие на плеймейкъра в следващите близо два месеца.

usatsi_8952405_168380594_lowres

Ударът е сериозен като се имат предвид амбициите на Клипърс. Твърде вероятно е това да е последния сезон на тима с основно ядро в състав Крис Пол, Блей Грифин и ДеАндре Джордан. За да бъде обратното, вероятно отборът трябва да стигне поне до финал на конференцията. Това все още теоритично изглежда постижимо, но от тримата си основни баскетболисти в момента Клипърс могат да разчитат само на Джордан. Блейк Грифин вече от месец е извън игра, а след травамта на Пол ситуацията се усложнява. Форсиране на връщането на Грифин изглежда логичен, но твърде рискован ход с оглед неговото богато медицинско досие.

В следващите седмици се очакват чувствително повече минути за резервния пойнт-гард Рей Фелтън, както и на Остин Ривърс, който може да играе и на двете гардови позиции.  Анализатори отвъд океана твърдят, че в тази ситуация тимът на Клипърс може да се активизира преди затварянето на трансферния период, с оглед желанието да влезне в плейофите с максимално високо класиране. Припомняме, че в миналогодишните елиминации последователни контузии на Пол и Грифин доведоха до отпадане на Клипърс още в първия кръг.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s