NBA протяга ръка към Мексико

c2k_vbzxcaa81y2

От 25 години NBA провежда мачове в Мексико, а желанието на Лигата да се разраства дава основание на комисионера Адам Силвър да „обмисли” включването на отбор от държавата в управляваната от машина за милиони.

Финикс изигра два мача в столицата Мексико Сити миналия уикенд, като след втория Силвър заяви, че няма конкретни планове за експанзия на юг от границата в скоро време, но като начало обмисля провеждането там на повече мачове от редовния сезон на NBA.

„Що се отнася до франчайс в Мексико Сити, това е нещо, което обмисляме. Пазарът там е доста конкурентен, има над 20 млн. души. Нямаме планове скоро да разширяваме NBA, но обмисляме дали подобен ход ще бъде от полза за лигата като цяло”, заяви Силвър пред сайта на NBA.

Сънс играха срещу Далас в четвъртък и срещу Сан Антонио в събота, ставайки първият отбор в историята, играл два мача от редовния сезон на NBA в Мексико. Двубоят със Спърс се игра пред 20 532 души в напълно разпродадената „Мексико Сити Арена” – рекордна посещаемост за мач от лигата в страната.

„Определено огромната популация на Мексико Сити е причината да дойдем тук. Също така градът може да ни отвори вратите към останалата част от Латинска Америка, което може да се окаже много важно за Лигата. Продажбата на билети говори сама за интереса. Проведохме два мача от редовния сезон тук, а дали ще направим повече през следващия сезон, или ще организираме някакъв турнир… това са възможности, които обмисляме”, добави Адам Силвър.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s