Кармело: Щом Ню Йорк не ме иска, значи е време да говорим

c2krhpbuqaajq_d

Кармело Антъни може и да няма желание да доиграе оставащите сезони от кариерата си за отбор, различен от Ню Йорк, но изглежда фенове и ръководители в „Медисън Скуеър Гардън” вече не виждат в него своя лидер.

Безспорно Мело е една от най-големите съвременни звезди на NBA, въпреки че закара Никс до плейофите едва два пъти от 2011 г. насам, а там отборът му спечели само една серия – в първия кръг срещу Бостън през 2013 г. В момента той се намира точно в средата на 5-годишен договор с клуба, като ще стане свободен агент през 2019 г., като в контракта му има клауза, според която наближаващият 33-години баскетболист не може да бъде трейдван. Наскоро обаче Чарли Роузън – журналист, който пише за FanRag Sports и се ползва дотолкова с доверието на Фил Джексън, че публикува на няколко пъти текстове от негово име, намекна, че Кармело е близо до раздяла с Никс:

Също така, никога обвиняван, че играе в защита, Антъни предпочита да пести стъпките си към края на мачовете, за да запази енергия за нападението. На 4 месеца е от 33-я си рожден ден, договорът му е чудовищен и има клауза, забраняваща да бъде пращан в друг отбор. Говори се, че би приел сделка единствено с Кливланд или ЛА Клипърс. Също така той постоянно се оплаква, че всички хвърлят вината върху него за всяка загуба на Никс, така че Мело може и да е достатъчно отвратен, че да приеме трансфер. Може би в младия, възраждащ се Лейкърс – все пак името на съпругата му е Ла Ла”.

cts5xtdumaaijhl

И докато последното твърдение може спокойно да бъде прието с насмешка, то слуховете за възможно преминаване на Антъни в Кливланд или ЛА Клипърс не са лишени от логика, все пак там играят двама от най-близките му приятели – ЛеБрон Джеймс и Крис Пол.

В своя публикация Чарли Роузън отива още по-далеч, като директно заявява, че Мело вече със сигурност е „преживял полезността си за Ню Йорк”. Помолен да коментира именно последното твърдение, 203-сантиметровото крило смирено заяви:

Ако това е случаят и това идва от другата страна, то предполагам, че трябва да проведем този разговор. Ако смятат, че времето ми в Ню Йорк е изтекло, то трябва да седнем и да поговорим”.

След изричната уговорка, че това не е изказване на Фил Джексън, а на близък до него, Антъни набързо си направи изводите, че е повече от странно съвпадение, че критикът му е в близки взаимоотношения с президента на Никс.

Вижте. Ако усещат нещата така… това идва от другата страна и точка по въпроса. Честно казано дори веднъж не съм мислил по този въпрос. Чувам слуховете. Чувам всичката реторика, която не спира, но аз всеки ден идвам на работа, играя, късам си задника и се опитвам да не мисля за това”.

cyi5aygviaadlg4

Ширещото се из фенове и специалисти мнени, че за Ню Йорк ще е по-добре ако Кармело се откаже от клаузата си, блокираща евентуалното му преминаване в друг отбор, също не трогна баскетболиста:

Искат да се разкарам? Дори не съм помислял за това. Предполагам, че хората си говорят по темата, но към този момент не съм го обмислял. Хората имат право на собствено мнени, но не съм споменавал подобно нещо. Но, в крайна сметка, май такава е модата, когато започнеш да губиш – хората започват да търсят”.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s