Новобранец за $20 хиляди

karl_malone_luke_walton

Големите момчета от NBA заработват толкова много пари, че понякога наистина се чудят какво да правят с тях и се впускат в необмислени авантюри, а често немалка част от милионерите се озовават на дъното, когато теглят чертата. Реално, за доста на брой професионални баскетболисти, изкарващи си прехраната по паркетите на Асоциацията, сумата от $20 000 не е нещо значително. Още повече когато разберем, че в едно изречение с въпросните пари споменаваме Шакил О’Нийл, Коби Брайънт, Карл Малоун и Гари Пейтън. Упс, забравихме и Люк Уолтън, сегашният треньор на Лос Анджелис Лейкърс.

Уолтън не успя да се доближи до величието на баща си Бил, но въпреки това прекара почти десетилетие като баскетболист на един от двата най-титулувани отбор в американския професионален баскетбол. Лейкърс взеха крилото под №32 в Драфта през 2003 година, когато в състава на Фил Джексън бяха великите Малоун и Пейтън, вече към залеза на кариерите си, заедно с Шак и Коби, все още в разцвета на силите си. Представете си сега какво е да си новобранец на всички тези великани…

IMG_foursome.jpg_1_1_G4FT0D4_L25523527-L.jpeg

Звездният отбор на Ел Ей, който така и не стигна до титла в този състав.

Четиримата били обединени от едно нещо – поради различни причини изпитвали ненавист към славния баща на прохождащия при професионалистите Люк. И така, по време на полет към Хаваи, където преминава част от предсезонната подготовка на Лейкърс, Пощальона, Ръкавицата, Големия Аристотел и Коби решават, че ще наддават за това кой ще получи правото младият Уолтън да бъде “личният му новобранец”.

“Вероятно баща ми е казал нещо за всеки един от тях и те се канеха да превърнат живота ми в ад. Наддаваха за това чий новобранец ще бъда и в крайна сметка Карл Малоун спечели с $20 хиляди. И така се превърнах в личният му новобранец. Трябваше да правя всичко, което ми каже”, връща се назад във времето настоящият треньор на Лейкърс, добавяйки, че са се сипели обещания как животът му ще се превърне в ад.

2015_10_02_26_lukewalton-1d929

Гордият татко Бил позира със сина си Люк.

“Всъщност обаче нищо такова не се случи. Разбирахме се перфектно. Карл каза, че няма да си го изкарват на мен заради всичко, което е казвал баща ми”, разказва още бившият помощник на Стив Кър в шампионския отбор на Голдън Стейт.

И все пак макар да си закупи личен новобранец за няколко хилядарки, Карл Малоун не постигна едничката цел, с която дойде в Калифорния – титлата. За сметка на два трофея “Лари О’Брайън”, които Люк спечели като играч на Лейкърс и още един, който добави като асистент в Голдън Стейт, след което се завърна там, където започна всичко, но вече като главен треньор…. В търсене на седемнадесетата шампионска корона.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s