Крал с корона за $200 милиона

usa-today-9136163-0

ДеМаркъс Казънс е един от най-необузданите и емоционално нестабилни баскетболисти, прекрачвали прага на NBA, но това няма нищо общо с чисто спортните му качества. Ако някой смее да твърди, че Буги не е адски добър играч, то или не отбира нищо от най-красивата игра или просто е фен на някой от отборите, които №15 на Сакраменто е тероризирал със зверска доминация.

Различните спекулации постоянно пращат това непораснало дете от Мобил, щата Алабама в клубове, различни от Кингс, като най-често се спрягаше името на Бостън. Преди броени дни обаче самият ДеМаркъс най-сетне проговори и бе категоричен – „Когато кариерата ми приключи, тук, в Сакраменто, №15 ще бъде високо горе“.

След като звездата на позагубилия славата си отбор от столицата на Калифорния сам намекна в каква посока ще се развият нещата и че бъдещето му принадлежи на Сакраменто, сега стана ясно, че Владе Дивац и останалите от фронтофиса на отбора не губят никакво време и подготвят мегаоферта.

През лятото на 2013 година Казънс подписа четиригодишен максимален контракт, но след измененията в колективния трудов договор ще получи възможността да стане много, много богат млад човек. Всъщност, парите със сигурност кореспондират на таланта му.

Двете страни отново ще си стиснат ръцете през идното лято. Този път сделката ще бъде за срок от пет години, което означава, че най-добрият висок играч в Лигата ще остане в Северна Калифорния до 2022 година, когато вече ще бъде 32-годишен ветеран. Сакраменто планира да  даде на своя крал корона, чиято обща стойност ще бъде $207 милиона – по $41.4 милиона на сезон.

Очевидно любовта между двете страни ще бъде дълга и щастлива, въпреки бодлите, които винаги изскачат оттук и оттам.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s