Девет пръста и половина

9795491-roy-hibbert-nba-charlotte-hornets-san-antonio-spurs-850x560

Джералд Грийн е известен с безумния си атлетизъм, довел до не една и две велики забивки през годините, както и до титла от най-атрактивния конкурс от Звездния уикенд през 2007 година. 30-годишният вече ветеран дълго време бе познат и с това, че заради нелеп инцидент в детските си години е изгубил един от пръстите си, но въпреки това амбицията и желанието му да стигне до NBA не са били прекършени.

Е, Джералд, имаме новина за теб. А и за повечето от вас, вероятно. Имаш си конкурент. И не говорим за забиваческата гледна точка, защото е ясно, че всяка година в Лигата влизат чудовищно атлетични младежи. Говорим за това, че Грийн вече не е единственият професионален баскетболист в NBA, на когото му липсват пръсти или части от тях.

Запознайте се с Давис Бертанс. Феновете на Сан Антонио го познаваха като едно от имената, които Грег Попович години наред взима в Драфта, а после „отглежда“ в Европа. 24-годишният латвиец има зад гърба си две операции на коленете в следствие на сериозни контузии, визитка, в която фигурират имената на отбори като Партизан (Белград) и Лаборал Куча (Витория), редом до Олимпия (Любляна), АСК Рига и далеч по-малки балтийски клубове, които надали сте чували.

bertans

Давис Бертанс е много талантлив баскетболист. Със сериозен опит зад гърба си, въпреки неособено голямата си възраст. И с половин пръст по-малко. Да, точно така. Този рижав европеец се е простил с последната фаланга на безименния пръст на дясната си ръка при злополука с брадва, докато е сякъл дърва.

Грег Попович има велик нюх за таланти, които никой друг не забелязва. Само споменаването на името Бобан Марянович е достатъчно. Неизбиран в Драфта, а след престоя си в Спърс подписа тлъст, тлъст, тлъъъъъст договор с отбора на Детройт Пистънс, при това по настояване на Поп, който го прикани да отиде и да вземе това, което заслужава.

1024x1024

208-сантиметровият Бертанс все още търси точната си роля в Сан Антонио и дори прекара известно време в Лигата за развитие. Но статистиката показва, че в мачовете, в които новобранецът е вкарал точки, Спърс нямат загуба. Да, прочетохте правилно. 14-0. 14 победи в 14 мача с точки на латвийският любимец на феновете, които може би донякъде припознават в него доскорошния си фаворит – Мат Бонър.

Черешката на тортата дойде срещу Шарлът. Хорнетс се попариха от точната ръка на г-н Девет пръста и половина. 18 минути. 21 точки. 4/5 от тройката. 1/1 за 2 точки. 7/8 от наказателната линия.

Преди въпросната среща Давис обяви в Twitter, че този мач е за Мат Бонър. Е, Червената мамба има своя наследник. Г-н Девет пръста и половина от Латвия.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s