Хоукс няма да повтарят стари грешки

NBA: Boston Celtics at Atlanta Hawks

В Атланта се учат от грешките си. И ще направят опит да не повтарят такива, които им костват раздялата с ключови фигури от състава. Хоукс изгубиха Ал Хорфърд миналото лято, когато доминиканецът избра да си тръгне като свободен агент, след което подписа договор с един от двата най-велики отбора в NBA – Бостън Селтикс. Сега съществува съвсем реална възможност този сценарий да се повтори и от Джорджия да си тръгне Пол Милсап, който вече е уведомил шефовете си, че не желае да активира клаузата, която би удължила контракта му за още сезон – до лятото на 2018 година.

Поради тази причина от Хоукс дават да се разбере на всички в Асоциацията, че Милсап  се намира в т.нар. „trade block“, а именно, че са готови да слушат оферти за раздяла със звездата си посредством трансфер, само и само за да получат нещо в замяна, а не да го изпуснат като свободен агент в края на настоящия сезон.

31-годишният Милсап е в разгара на поредния си впечатляващ сезон като баскетболист на Атланта. Крилото се наложи като един от най-важните играчи на отбора още с пристигането си от Юта през 2013 година. Показателите му в 31 мача досега са 17.8 точки, 8.2 борби, 3.7 асистенции, 1.5 блокирани изстрела и 0.9 „откраднати“ топки.

Ако се бе съгласил да остане в отбора и през сезон 2017/2018, Милсап щеше да заработи заплата в размер на $21.5 милиона.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s