УС отговори за оставката на Стойков

emo_8980

Управителният съвет на БФ Баскетбол отговори относно оставката на Тодор Стойков. Легендата на Лукойл Академик депозира официално молбата си за напускане на ръководното тяло на централата, в резултат на несъгласие с модела на управление (подробности).

Ето и становището на УС:

„Не е в правомощията на УС да освободи г-н Стойков от длъжността член на УС на БФБаскетбол. Съгласно чл. 14, т. 3 от Устава правомощия да приеме оставка и освободи от длъжност член на УС има само Общото събрание на федерацията. УС не е съгласен с твърденията на Тодор Стойков, тъй като:

1. В УС, приет на последното Общо събрание, има петима (5) нови члена, от общо 11;

2. Четиримата члена на УС с най-дългогодишен стаж (16 години) не са част от настоящия управителен съвет;

3. По решение на ОС бяха проведени избори за председатели на Съдийската комисия и Треньорската комисия към БФБаскетбол, в които гласуваха само лицензираните съдии и дежурни представители и съответно – треньори;

4. По отношение на твърдението му за „броене на седалките“ – при единодушно решение на членовете на Общото събрание на клубовете в НБЛ за условията за провеждане на срещи, УС на БФБаскетбол ще се съобрази с желанието им.

За УС остават неясни мотивите на г-н Стойков за подадената оставка, тъй като досега няма негово предложение пред Управителния съвет, което да не е прието. Считаме, че до провеждането на следващо Общо събрание, той може да преосмисли своята позиция.

Оставката е представена на УС, но съветът няма правомощия да освободи Тодор Стойков от длъжността член на УС съгласно устава. Такива правомощия има само Общото събрание на федерацията. На следващото събрание ще бъде разгледана оставката.

Управителният съвет не е съгласен с твърденията. Решенията за провеждането на мачовете се вземат със съгласието на клубовете и ние се съобразяваме с тях. Те изготвят документите си. Досега не е имало предложение на Тодор Стойков към УС, което да не е било прието. До общото събрание той може да преосмисли позицията си.“

По първата точка от дневния ред УС прие разпределението на точките на клубовете за финансиране от министерството на спорта. 76 000 точки са разпределени между клубовете, като се вземат предвид картотекирани състезатели, национални състезатели, представяне на играчите, участие в първенства с други клубове и други критерии.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s