Карл с нова бомба: Пипън бе с единия крак в Сиатъл, Джордан бе казал „да“!

7b64453e161530b732ca21336d4a7cf5

Furious George изглежда ще бъде един от хитовете в спорта през следващата 2017 година. Книгата на Джордж Карл трябва да излезе на пазара в началото на идния януари, а на бял свят продължават да изскачат откъси от нея, всеки следващ от които е все по-интригуващ и още по-скандален.

След като преди броени дни стана ясно, че по думите на Карл някои от най-добрите в NBA използват следващо поколение допинг, сега някогашният треньор на Сиатъл Суперсоникс хвърли нова бомба – Майкъл Джордан е дал одобрението си за потенциален трансфер през 1994 година, който е щял да изпрати Скоти Пипън при „свръхзвуковите“, а към Чикаго е трябвало да поемат Шон Кемп, Рики Пиърс и избор в първия кръг на Драфта. Припомняме, че точно в този период (1993 – 1995) Джордан бе далеч от баскетбола, занимавайки се с бейзбол, но мнението му оставаше все така важно.

Булс виждаха добра възможност. Четири дни преди Драфта Джери Краузе се обади. Генералният мениджър на Чикаго бе идвал на гости при мен в Испания, а сега имаше предложение: Кемп, Пиърс и нашия избор в първия кръг за Скоти Пипън. Пипън бе най-доброто леко крило в Лигата тогава. Нямаше нещо, което да не може да прави. По време на едно от отказванията на Майкъл Скоти бе лидер на отбора си във всички статистически категории – точки, борби, асистенции, „откраднати“ топки и чадъри. Това е толкова рядко, че се бе случвало само веднъж досега (Дейв Коуенс през сезон 1977/1978). Но при положение че първата му дружка Джордан се бе отдал на бейзбола, той не се чувстваше вече толкова добре в Чикаго. Опитах се да си представя Соникс без Шон и ми стана ясно, че ще ми липсва, но в същото време се замечтах каква картинка биха представлявали Гари (б.р. – Пейтън) и Скоти, правейки капан на противников гард. Всеки трансфер поражда дискусия. Бях „за“ този, но не бях напълно сигурен.

Така че звъннах на Майк. Говорихме си за бейзбол, голф, както и за Северна Каролина (б.р. – Карл също е възпитаник на реномирания колеж). А после дойде ред и на голямата сделка. Трябва ли да го направим?

„Действайте. Направете го. Скоти може да направи останалите ти играчи по-добри, а Кемп – не“, каза ми той.

И така ден преди Драфта ние казахме своето „да“. Новините обаче бързо изтекоха. Феновете започнаха да се противят, а Акърли, нашият собственик се обади на представителите ни на Драфта и каза, че не смята това за правилно. Нека да почакаме. На мен се падна неприятната част – да говоря с Краузе, който не бе особено щастлив.

И докато ние се мотаехме, Краузе вече бе отчаян. Дори каза, че Булс са готови да се откажат от нашия избор, а със следващото си обаждане предложи и доста пари. След което ги удвои. Буквално минути преди Драфта нашият собственик отказа сделката. Когато го съобщих на Краузе – той започна да ме псува и да ме нарича с имена. В крайна сметка ние запазихме Кемп, а те Пипън„, гласи новото парче от книгата на Карл.

Сега можете да си представите как можеше да няма още велики подвизи на Булс, които няколко години по-късно записаха феноменалния си сезон със 72-10.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s