По стъпките на татко, че и отвъд тях!

shareef-oneal

Шарийф О’Нийл все още е гимназист, но е много, много добър баскетболист и се очаква догодина да заиграе за някой от най-реномираните колежи в САЩ. Шарийф О’Нийл има тежък товар – фамилното име. Да, точно така, той е син на онзи О’Нийл, който доминираше както никой друг не го бе правил в продължение на двадесетина години по терените на NBA. Ако не вярвате – преспокойно може да проверите в YouTube. Един от кошовете в залата на Ню Джърси Нетс не пази никак добри спомени от таткото на Рийф – неповторимият Шакил.

Но сега той е на заден план, колкото и трудно би могло да е това. Звездата на семейството е 16-годишният младок, който вече има предложения от Аризона, Бейлър, Калифорния, Джорджтаун, Канзас Стейт, UCLA, USC, както и от школото на татко си – Луизиана Стейт.

Когато си още тийнейджър, а баща ти е великан от Залата на славата, не е чудно, че имаш самочувствие. Но това на малкият О’Нийл е точно в стила на Шак. Защо ли? Защото вярва в себе си и е убеден, че също ще постигне величие.

“Да, мога да бъда по-добър от него”, е краткият и ясен отговор на въпрос от страна на калифорнийски сайт, запитал Рийф дали има шанс да стане по-добър баскетболист от Шакил.

Е, времето ще покаже. Но съдейки по това какво прави в гимназията, потенциалът е налице. И поне сме сигурни, че е истински син на баща си, който също бе известен с голямата си уста, в комбинация към голямата игра, с която разполагаше.

Ти си на ход, Шарийф. Ти си на ход.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s