Джордж Карл: Стероидите в NBA са нещо нормално

Brooklyn at Sacramento

Новата книга на Джордж Карл, озаглавена с многозначителното Furious George ще излезе на пазара на 10 януари, но дори и преди официалната премиера вече създаде множество полемики, а редица бивши играчи се объраха срещу треньора си. Работилият за последно в Сакраменто наставник изсипа сериозна критика по адрес на Кармело Антъни, Джей Ар Смит и Кениън Мартин, а сега на дневен ред е друга тема, която той коментира – използването на допинг и забранени вещества в NBA.

Имаме далеч по-стриктна антидопингова програма от NFL и MLB, заради което непрестанно чуваме различни оплаквания. И въпреки всичко продължава да има проблем от такова естество, макар че не е като преди 30 години. Това ме притеснява много повече отколкото глупаците, които си създават проблеми с леки наркотици.

Говоря за вещества, подобряващи представянето – стероиди, човешки хормон на растежа и така нататък. Очевидно е, че някои от нашите играчи са допингирани. Как едни определни хора стават по-възрастни, но въпреки остаряването си са в по-добра форма отпреди? Как се възстановяват от контузии толкова бързо? Защо по време на месеците извън сезона ходят в Германия? Надали е заради добрата кухня.

По-вероятно е да го правят, за да се снабдяват с най-новите и още по-трудни за хващане кръвни стимуланти и други подобни неща. За съжаление засичането на такива работи винаги е няколко стъпки назад, а напред е криенето. Ланс Армстронг никога не е имал положителен допинг тест. Би трябвало да искаме най-добрите спортисти да успяват, а не най-големите и най-богатите лъжци, които имат парите да плащат на най-добрите учени в областта. Но наисина не знам какво може да се направи по въпроса”, гласи скандалният откъс от книгата, чието пълно заглавие е Furious George: My Forty Years Surviving NBA Divas, Glueless GMs, and Poor Shot Selection и ясно обобщава отношението на Карл към престоя му по крайните линии.

Говорейки за стероиди, последният и най-пресен пример на такава случка в NBA е от 2014 година, когато гръцкият гард на Мемфис Гризлис Ник Калатес бе наказан за 20 мача заради употреба на лекарство срещу косопад, в което е имало забраненото вещество тамокисфен – едно от общо 140 такива в официалния списък на Асоциацията.

А за пътуванията до Германия Карл индиректно напада Коби Брайънт, който лекуваше болното си коляно именно в местния град Франкфурт, използвайки нови процедури, за които се използва собствената кръв на потърпевшия.

Advertisements

One thought on “Джордж Карл: Стероидите в NBA са нещо нормално

  1. Pingback: Карл с нова бомба: Пипън бе с единия крак в Сиатъл, Джордан бе казал „да“! | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s