Стойков подаде оставка

7MDM7799.jpg

Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков подаде оставка като член на Управителния съвет на федерацията по баскетбол. Легендарният №15 на “студентите” и дългогодишен капитан на националния ни тим ще се оттегли от поста на следващото заседание на ръководството на централата. Новината обяви самият той пред камерата на БНТ секунди след финалната сирена на двубоя между шампионите и Балкан. Двубоят бе спечелен от момчетата на Тони Дечев с 94:68.

“След дълъг размисъл взех решение да подам оставка като член на Управителния съвет. Не мисля, че имам място в това ръководство на централата. Ще направя това още на следващото заседание“, категоричен бе Стойков, който посочи като основна причина за избора си липсата на резултати и промени от решенията, взети на масата, на която се решава бъдещето на баскетбола у нас.

„Не съм съгласен с много неща. Когато бях приет преди година и половина се надявах да направим промени в името на българския баскетбол. За съжаление, всичко се е постарому към днешна дата. Хора, които са от по 30 години в баскетбола не искат да чуят за нещо ново. Хващат се за капацитета на залите, но играта в българската действителност е на дъното. Единствено Лукойл играе в Европа и по някакъв начин представя страната достойно”, заяви още той.

“Не се чувствам щастлив. Все едни и същи хора са в тези комисии и си мислят, че могат да се подиграват в определени ситуации с нашия клуб. На първото заседание се говореше как трябва да се промени ситуацията със залите. В момента в първенството има четири отбори, чиито спортни съоръжения не отговарят на изискванията. В края на сезона всеки един от тях ще трябва да играе на друго място, защото броим седалките. Всички се ослушват за това. А то не е никак малко“, алармира за пореден път спортният директор на шампионите.

И допълни: „Знам, че няма да постигна нищо с тази оставка, но поне няма да петня името си. Не искам да съм част от тази клика, която управлява, и да бъда обвиняван за неща, за които не нося вина. Не искам да бъда до тях.”

Advertisements

One thought on “Стойков подаде оставка

  1. Pingback: УС отговори за оставката на Стойков | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s