Тони Дечев не се страхува за бъдещето си

image

Старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев отсече, че не се страхува за бъдещето си начело на шампионите. Той направи това по повод загубата от Енисей Красноярск със 71:92. Поражението отдалечи „студентите” от възможността да завършат първи в група „Р”, а оттам и да им гарантира място на 1/8-финалите на ФИБА Еврокъп. За там се класират първите 6 отбора, както и двата най-добри втори от всяка група.

image-2

„Не се страхувам за бъдещето си. След всяка загуба е неприятно, натискът винаги го има, така че не е проблем. Това е част от играта. Важното е да покажем сега, срещу Балкан (утре), че разполагаме с характер. Защото след това тежко пътуване само с характер ще спечелим. Вярвам, че го притежаваме. Най-много ме притеснява именно липсата на време за възстановяване. Играчите на практика не са спали между пътуванията. Имахме 4 часа за сън след срещата, като повечето от тях не са мигнали. Но ще се вдигнем”, каза Дечев.

image-1

Той отдаде тежкото поражение от Енисей Красноярск на два фактора – загубата на борбата в подкошието и слабата организация в нападение. „Студентите” овладяха 28 топки срещу цели 50 за домакините, като завършиха със скромните 9 асистенции. „Това са два елемента, с които по принцип превъзхождаме съперника. Държахме се до един момент в срещата и можехме поне да изпълним програма минимум и да си тръгнем с малка загуба. В края обаче спряхме да играем правилно. Когато се получаваше смяна на играчите, вземахме грешни решения и оттам се създаде впечатление, че действаме твърде индивидуално. Предвид близката класа на отборите, за нас бе важно да действаме разумно, но не го направихме”, сподели още Дечев.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s