Надъхват ги, но аз ги връщам в реалността!

USP NBA: SACRAMENTO KINGS AT DALLAS MAVERICKS S BKN USA TX

“Знам каква е тактиката на всички срещу мен. Всеки един мач. Надъхват високите си играчи. Казват им, че могат да ме спрат. Те си вярват, че могат да ме спрат. Но това няма как да се случи. Аз ги връщам обратно в реалността!”

Неподражаемият стил на ДеМаркъс Казънс си личи от километри. Само той може да избухне с подобна тирада, придружена с обвинения, че съдийството срещу него и Сакраменто, както и поведението на противниковите защитници е нелепо. Непорасналото дете от Алабама продължава завета на лошите момчета от 90-те и началото на новия век в NBA. Като стил на игра надали сме виждали друг като него, но от чиста гледна точка на поведение – не ви ли напомня на една амалгама от Денис Родман, Чарлз Баркли и Рашийд Уолъс? Най-малко защото не обича да си държи езика зад зъбите и защото подобно на тези тримата и той обича да “колекционира” технически нарушения и дисквалификации.

Само Казънс може да бъде глобен с $50 хиляди за разправия с репортер, да се извини, след това да вкара 55 точки и да овладее 13 борби, включително три ключови тройки в лицето на защитника си и междувременно да получи нова дисквалификация, която обаче да бъде отменена.

ДеМаркъс носи цял един отбор – този от столицата на щата Калифорния на гърба си, но така и не успява да порасне, макар че понякога в поведението му сякаш се забелязва промяна. Кингс продължават да чакат по-добрите дни да дойдат, а докато това се случи може да се насладим на лекцията му, която донесе победата на Сакраменто над Портланд.

И още нещо – от телевизията отрязаха звука на интервюто му след мача, но не могат да запушат устата му.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s