Най-добрият коледен подарък

matt-f

В продължение на два сезона Мат Фаръл търпеливо тренираше и очакваше да получи достатъчно шанс. 185-сантиметровият американец е гард в колежанския баскетболен Нотър Дейм, а третия му сезон в NCAA няма нищо общо с предходните два – Мат получава повече от два пъти и половина повече минути, а освен това и останалите му статистика са много по-впечатляващи от първите му две години в елитното първенство.

Роденият в Бриджуотър, Ню Джърси играч има по 13.8 точки, 6.0 асистенции, 2.0 борби и 1.3 “откраднати” топки, а Нотър Дейм е допуснал едва две загуби от началото на сезона. При победата над Колгейт играчът получи и прекрасен коледен подарък. Такъв, за какъвто дори не е и мечтал. Или всъщност такъв, който трябваше да дойде през февруари следващата година.

Мат Фаръл не е виждал брат си Бо от месец май тази година. Той е лейтенант в армията и е на мисия в Афганистан и имаше специално послание за брат си, което бе пуснато на огромното табло в залата – “Мати, гледам оттук. За мен вкъщи би било всяко едно място, стига да сме заедно. И нямам търпение да сме у дома скоро. Много, много скоро”.

Мат надали е предполагал, че скоро няма да е след малко повече от два месеца, а след броени секунди, когато брат му го изненада, излизайки на паркета, след което двамата се вкопчиха в здрава прегръдка.

Бо призна, че е планирал изненада, дошла дни преди Коледа, в продължение на два месеца и е получил сериозна подкрепа в организацията от страна на спортния департамент на Нотър Дейм.

“Малко съм ядосан на всички от щаба, защото те са знаели. Невероятно е. Той не избра най-добрия възможен мач, защото направих много грешки (б.р. – Фаръл завърши с 13 точки, 7 асистенции и 4 грешки). Но не говорим за самия мач. Нямам думи да опиша какво усещам и съм много щастлив!”, каза Мат, който допълни, че това е най-добрият коледен подарък, който е получавал.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s