Блейк към Тими: Беше удоволствие! Благодаря ти

Оттеглянето на Тим Дънкан от професионалната баскетболна кариера бе дългоочакван, но все пак болезнен момент за всички фенове на играта. Както и за неговите съотборници и съперници. След трогателната вечер в Сан Антонио, на която потникът с номер 21 беше изваден от употреба, решихме да ви припомним едно красиво и откровено писмо на благодарност, което получи Дънкан. Едно от най-добрите тежки крила в лигата се обърна към Тими – най-добрият за всички времена на тази позиция. Без редакторска корекция ви предлагаме думите на уважение от Блейк Грифин към Тим Дънкан, публикувани от звездата на Клипърс в Theplayerstribune.com.

Blake Griffin, Tim Duncan

„Първият мач от NBA, на когото отидох беше в Сан Антонио. Бях на 8 – 9 години. Така се случи, че бях в града заради училищен баскетболен турнир и семейството на мой приятел ме заведе на мач на Спърс. Местата ни бяха далеч на третото ниво, почти до последния ред на Аламодоум. Имам ярък спомен как гледах надолу надолу към игрището и видях как Тим Дънкан и Дейвид Робинсън загряваха. Тим правеше класиката. Кука, стрелба с табло, обратен пивот…всичко което го превърна в Големия Фундамент.

121108055748-110712-blake-griffin-tim-duncan-spurs-clippers-recap-1200x672

Да превъртим времето с десет години напред. Играя един от първите си предсезонни мачове в NBA с Клипърс. Стрелям, поднасям, минавам през цялата си прогряма за загрявка. И в един момент се обръщам и поглеждам към другия край на игрището.

Виждам Тим да се подготвя като тренира стрелбата си с табло.

Беше точно там. На крачки от мен. Просто вкарваше. Фино и красиво. Безизразно. Абсолютно концентриран върху работата си. Кука, кука, стрелба с табло.

Бях като абсолютно обсебен фен.

Спрях да загрявам и просто гледах нещата, които прави поне 30 секунди.

Трябваше да си кажа: „След малко ще застана срещу този човек. Ще пазя Тим Дънкан. Това наистина се случва.“

Когато стигнеш до NBA, всичко опира до твоята гордост. Не обръщаш внимание на нищо. Искаш да докажеш, че нищо не може да те разконцентрира. Но всеки има онзи „мамка-му-момент” ,  в който осъзнаваш какъв късметлия си, че си на едно игрище с някого, когото в очите ти като дете е бил идол.

Благодаря ти, че ми да даде този момент, Тим.

Беше толкова нереално да стигна от онзи първи мач като дете, седейки близо до тавана на залата, до момента, в който съм на паркета срещу теб готов за спорната топка.

Беше удоволствие да водя битки срещу теб през годините. Желая ти много късмет в каквото и да следва пред теб.“

signiture

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s