Лошото момче, което Крег Сейгър спаси 

dennis-rodman-craig-sager

Крег Сейгър не успя да се пребори с левкемията, но остави в света на живите пример, който трябва да бъде следван от всеки един от нас. Чудатият и симпатичен репортер, станал известен с изключително цветните си костюми и с това, че нито веднъж не е бил в ефир с повтарящо се облекло напусна този свят на 65-годишна възраст, след като в последните няколко години води смела битка с коварното заболяване.

Крег Сейгър не успя да спаси собствения си живот, но в случая обстоятелствата не бяха само в неговите ръце. Адмирации за семейството му, което неотлъчно бе до него и го подкрепяше. Адмирации за първородното му момче – Крег Сейгър-младши, който на два пъти бе донор за трансплантацията на костен мозък на баща си. Адмирации за окуражителните думи на покойния легендарен журналист – “Време? Времето е простичко. Времето е това как живееш собствения си живот”.

craigsager

Сейгър с един от неподражаемите си костюми.

Крег Сейгър не успя да спаси собствения си живот, но направи същото с едно лошо момче. Буквално. Денис Родман бе част от изперкалата банда от крайни и коравосърдечни типове, наречена Детройт Пистънс в края на 80-те и началото на 90-те години.

Денис Родман бе толкова изперкал, че в един прекрасен слънчев ден през 1993 година, последната му като баскетболист на “буталата” просто изчезнал от полезрението на когото и да е от организацията.

Сейгър лично намерил “Глиста”, а местонахождението му не би трябвало да е изненада – на втория етаж на култов стриптийз клуб в Моторния град. Родман, който никога не се е славел като психически уравновесен човек е бил на ръба на самоубийството, с пистолет в ръка. Но не го е направил.

“Той имаше пистолет. Бе подготвил всичко. Щеше да го направи. Казах му колко глупаво би било това”, разказва Сейгър в специалното издание на Sports Illustrated, на чиято корица бе именно той през май тази година.

DennisRodman.jpg

Колкото и да ви е трудно да повярвате, някога Денис Родман изглеждаше така!

Крег Сейгър спаси живота на Денис Родман. И трябва да сме му благодарни, защото това ни осигури още доста години лудост както на терена, така и извън него, с неподражаемия стил и характер на един от най-великите борци под кошовете.

Крег Сейгър беше и ще продължава да бъде, винаги и завинаги, прекрасен пример за подражание и за кураж.

А сега ще гледа всички мачове от любимата си NBA от най-високото място. Рая.

Advertisements

2 thoughts on “Лошото момче, което Крег Сейгър спаси 

  1. Pingback: Там, където се срещат тъгата и щастието | picknroll.bg

  2. Pingback: Там, където тъгата и щастието си направиха среща | picknroll.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s