Любо Минчев събира националите в края на юни

_49t5320

Националният ни отбор ще се събере в края на месец юни за началото на подготовката си за предварителната световна квалификация за Китай 2019. „Лъвовете“ се паднаха в група с Португалия и Беларус, като първите два отбора продължават към същинската част на битката за Азия. Нейното начало е през есента на 2017-та, като участие ще вземат 8-те най-добри отбора от четирите групи на тази квалификация и 24-те тима, които ще играят на европейските финали през септември.
„Все още има време за квалификацията. Има да се уточнят много неща. Със сигурност ми се иска да се съберем този път всички още от първия ден на подготовката. Това ще стане най-вероятно в края на юни, за да имаме около месец за пълноценни тренировки до началото на срещите. Нещата зависят и от това кога Барселона ще приключи плейофите в Испания. По програма финалите там завършват в средата на юни, така че ще видим дали ще стигнат до там”, коментира ситуацията селекционерът на „трикольорите“ Любомир Минчев.
Той допълни, че има проблем с организирането на контролни срещи, тъй като изборът ще бъде ограничен. Проверките ще бъдат с национални отбори, които също ще участват в тази квалификация. „Говорим за не повече от 5-6 контроли. Просто няма да имаме време, а и възможност за организация на повече. Те ще са с отборите, които ще играят във въпросната квалификация, тъй като останалите страни ще започнат по-късно подготовката си за европейското първенство. Така те отпадат като вариант”.

Националите ни започват квалификацията на 2 август догодина с мач в Португалия. След две домакинства на Беларус и „мореплавателите“, преди да се изправим в последен мач на 16-ти с визита на бившата съветска република.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s