Не можеш да играеш с моите кецове!

2aed76aa2a11ec7674c0f1a50f4fbcdd

Ако искаш да играеш с кецовете на Майкъл Джордан – трябва да отговаряш на някои изисквания! Не, това не е шега или измислица, а твърдение, което е изречено лично от №23. Най-великият баскетболист за всички времена не обичаше да си държи езика зад зъбите по време на цялата си кариера и съперниците му често бяха потърпевши от пиперливите му тиради, а както разбираме сега Ем Джей не е спестявал нищо дори и на собствените си съотборници.

Последната глава на книгата „№23 в NBA“ бе в столицата Вашингтон, където Майкъл игра от 2001 до 2003 и въпреки че не бе в най-добрата си форма, той с лекота преподаваше уроци на опонентите си дори и на 40-годишна възраст.

Историята с кецовете Air Jordan идва именно от периода му в Уизърдс. Да имаш разкрачен летящ силует на Джордан на маратонките си винаги е било привилегия, а в последните години все по-скъпо и скъпо удоволствие, особено щом се касае до ретро моделите на Jordan Brand.

Е, при „вълшебнциите“ Майкъл се засича с тепърва прохождащия в NBA Ричард Хамилтън, който години по-късно ще се наложи като брилянтен атакуващ гард и ще бъде в основата на последния шампионски поход на Детройт, но тогава е просто голобрад младок, идващ от колежа. Незнайно защо Рип решава, че щом е съотборник на Джордан, то няма да има проблем да си осигури възможността да носи кецовете с неговата марка… А това е голяма, голяма грешка!

„Моите кецове са за тези, които играят в Мачовете на звездите“, е бил краткият и отрезвителен отговор на Майкъл спрямо Хамилтън, но това май е послужило като добра мотивация на Ричард, който няколко години по-късно подписа договор и бе един от атлетите на Air Jordan, а между 2005 и 2008 записа последователни появи в Мача на звездите.

Все пак всеки иска да бъде като Майк.

P.S. Малка част от кецовете на Рип Хамилтън… Да, всички са Air Jordan.

rip_shoes

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s