Може ли ЛеБрон да е новият Мартин Лутър Кинг?

lbjmlk

ЛеБрон Джеймс е колкото обичан, толкова и мразен от баскетболните фенове по цял свят, но синът на легендарния борец за гражданските права на тъмнокожите Мартин Лутър Кинг младши вижда в него много повече от спортист.

Мартин Лутър Кинг III посочи суперзвездата на Кливланд като достоен наследник на делата, започнати от баща му в средата на 50-те години на миналия век. Според него, освен Джеймс, лице на борбата за равнопоставеност на афроамериканците може да бъде и звездата от NFL Колин Каперник, който предизвика грандиозен отзвук в САЩ с колениченето си по време на националния химн преди всяка среща на своя Сан Франциско в знак на протест срещу неравнопоставеността.

mlk-iii

„Не мисля, че трябва да се отдаваме на комплекса за Месията – не ни трябва един лидер. Горд съм с това, което ЛеБрон и Каперник правят, защото това са форми на креативен протест. ЛеБрон изказва мнението си по свой начин, не се изказва по всички теми, а само по някои. И, според мен – само по важните. Има и други. Помня, че когато беше убита братовчедката на Дуейн Уейд, той, ЛеБрон, Кармело Антъни и Крис Пол направиха изключително дълбоко изказване. Това вероятно ще окаже влияние върху милиони млади хора, защото това са хората, на които се възхищават”, каза Мартин Лутър Кинг III пред TMZ.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s