Иван Лилов: Няма да забравя една изпусната стрелба

Picknroll.bg продължава новата си поредица „Бърза атака“. Очаквайте всяка сряда откровените кратки истории на най-добрите български баскетболисти. Днес нашата „Бърза атака“ ще води Иван Лилов. Атакуващият гард е класически пример за играч на своята позиция. Външен играч с мисъл първо за атаката, стрелец, баскетболист, около когото може да градиш нападението на отбор. Роден през 1988 Иван играе у нас за любимия Балкан, Лукойл Академик и Рилски спортист. Има и международен опит след като прекара различни по продължителност периоди в Македония, Румъния и Италия. В момента е сред водещите играчи на унгарското първенство, а изявите му в Сегед му донесоха участие в Мача на звездите на местната лига. Иван е от онези играчи, които могат просто да разплачат съпенрика с точната си ръка от тройката.  По ирония на съдбата точно любимият му изстрел в баскетбола е свързан и с най-голямото професионално разочарование на Лилов. Повече от самия него!

bfaa4091f00

Началото

Първият път, в който трябваше да вляза в залата, се отлагаше доста време. Когато треньорът Георги Велчев дойде да ни предложи с брат ми да играем баскетбол, аз отказах, а Любо прие.. и след 5 месеца Любо замина за Разград на републиканско първенство , а аз си останах в Правец .. Признавам, че малко му завидях и си казах, че искам и аз . Точно след републиканското Велчев пак дойде да ме покани и този път приех.

Мачът, който никога няма да забравя

Играех в Балкан. Финалната плейофна серия срещу Лукойл 2015 , водехме с 2-1. Четвъртия мач , в последните 40 сек водачеството се размени два пъти, в последната атака изпуснах тройка, с която ставахме шампиони пред 6000 фена в залата.

This slideshow requires JavaScript.

Гордея се със

Най – много се гордея, че имам прекрасно семейство , а отностно баскетбол може би спечелването на балканската лига с отбора на Рилски спортист през 2009г.

Съжалявам за

Както казах, изпуснатата тройка, която щеше да доведе до шампионска титла на Балкан през 2015 година.

Любимо движение/отиграване в баскетбола

Стрелбата от тройката, много обичам да излизам през последователни заслони и да вкарвам тройки от движение , което да вдига на крака цялата зала .

 

This slideshow requires JavaScript.

Ако не беше баскетболът…

Честно казано, не знам . Учех в компютарен техникум , но заради баскетбола изпусках много от заниманията. Със сигурност щях да се занимавам с нещо, което ми доставя удоволствие .

Треньорска кариера?

Не , повече се виждам като мениджър отколкото като треньор.

Обичам баскетбола, защото….

Той ми е дал много, научил ме е на стриктност , дисциплина и професионализъм , което го пренасям и в семейството си . Ако не се бях занимавал с баскетбол , може би и нямаше да се запозная с жена ми, с която се запознахме в баскетболната зала.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s