Утвърдиха селекционерите на подрастващите

Управителният съвет на баскетболната федерация утвърди днес, на свое заседание в зала „Универсиада“, селекционерите на пет национални състави за подрастващи. Имената бяха предложени от Треньорската комисия, съобщи официалният сайт на централата.

7mdm3481

Мануел Марков ще продължи да работи с юношите

Начело на 18-годишните юноши остава Мануел Марков. Националния отбор за кадети до 16 години ще води Иван Коцев. Представителния тим до 15-годишна възраст за момчета поема Христо Ценов.

В женско направление Таня Гатева ще води девойките до 18-годишна възраст, а начело на кадетките до 16-годишна възраст ще е Борислава Мандур.

s1_tanyagateva

Таня Гатева ще води девойките

Първи прояви ще имат кадетите, които ще участват на Балканиада в Румъния в края на 2016-та. Те имат и сигурно участие в силния международен турнир в Турция, наричан мини-световно първенство. Този тим феновете на баскетбола ще могат да гледат и през лятото, тъй като София отново ще е домакин на европейското първенство, Дивизия В (10-19 август).

Управата прие и правилника за работа на Треньорската комисия. Утвърдени бяха и два проекта – Проект за финансиране на БФ Баскетбол от ММС по Програмата за развитие на спорта за хора с увреждания за 2017 г. и Проект за финансиране на БФ Баскетбол от ММС по Програмата за развитие на спорта за високи постижения за 2017 г.

По точка Разни УС утвърди като нови членове на Дисциплинарно Административния Съвет Васил Пелтеков и Тодор Добрев. Красимира Банова получи задача пък до края на месец януари 2017 г. да проучи възможностите за учредяване на неправителствена организация с цел набиране на фонд за подпомагане на спортисти, треньори, съдии и деятели с тежки заболявания.

Решено бе срещи от „А“ група за подрастващи на отбори, които трябва да пътуват след мача  до своя град повече от 100 км, да не може да имат начален час по късно от 13 ч. и срещи от  „А“ група за подрастващи на отбори, който трябва да пътуват след мача до своя град по-малко от 100 км да не могат да започват след 14 ч.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s