Съперниците на националите стават ясни в събота

_49t5320

Мъжкият ни национален отбор ще разбере в събота съперниците, с които ще мери сили в предварителната квалификация за Световното първенство през 2019 година в Китай. Групите ще бъдат разпределени на жребия в Прага, Чехия, където федерацията ще изпрати вицепрезидента Иван Ценов и генералния секретар Елеонора Рангелова.

„Трикольорите“ бяха поставени във втора урна, заедно с Македония, Австрия и Швеция. Това означава, че съставът на Любомир Минчев не може да се срещне с тези три отбора. За сметка на това, в първа урна и в ролята на фаворити са посочени Холандия, Босна и Херцеговина, Естония и Беларус. Под нас пък са Косово, Албания, Португалия и Словакия. Една от четирите групи ще бъде с 4 отбора, тъй като в четвърта урна е и съставът на Армения.

_49t5375

Двата най-добри отбора от всеки поток ще продължат към същинската квалификация за Световното първенство, която стартира през есента на следващата година. В нея ще се включат и всички тимове от Евробаскет 2017. Предварителната квалификация ще се проведе от 2 до 19 август.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s