Точно като феновете! Гасол с пуканки пред телевизора

Пау Гасол прекара първите 13 години от кариерата си в отборите на Мемфис Гризлис и Лос Анджелис Лейкърс и със сигурност пази добри спомени и от двете организации. А това, че неговият Сан Антонио нямаше мач в събота вечер му даде възможност да се порадва на NBA баскетбол като всички нас. Пред телевизора, че и с пуканки за мезе.

gasol

„Време е да погледам малко NBA баскетбол. Насладих се на 13 години от кариерата си в Мемфис и Лейкърс“ бяха думите на Пау, който качи снимка на телевизионния си екран.  Реакцията на хората, които поддържат официалния туитър акаунт на Мемфис беше бърза. „Но кого подкрепяш?“ . А Гасол бързо доказа, че семейството е над всичко: „Винаги подкрепям Марк Гасол“. Тогава от пресотдела на Мемфис с удоволствие го предизвикаха: „Подготви пуканките“, а Гасол отговори с красноречива снимка.

w768xh576_pau_popcorn

Разбира се, удоволствието от съботната вечер пред екрана беше пълно. Пау видя поредния силен мач на по-малкия си брат Марк. Центърът на Мемфис беше една от основните причини за победата на Гризлис(103:100) със своите 19 точки и 8 асистенции. Братята споделят и една необикновена професионална връзка след като през сезон 2007-08 бяха част от една и съща сделка. Пау премина от Мемфис в Лос Анджелис, за да спечели по-късно две титли, а част от това, което получиха Гризлис в замяна, бяха правата на Марк. По онова време всички определиха сделката като пладнешки обир, но години по-късно Марк Гасол се оказа дългогодишен фундамент за успехите на отбора.

fullsizerender-1024x768

Пау и Марк Гасол дори написаха история, когато се превърнаха в първата двойка братя в историята на NBA, стартирали един срещу друг в Мача на звездите. Двамата са изключително близки, рядко говорят за баскетбол, когато са заедно, не обичат да се сравняват като играчи, а на паркета се борят един срещу друг безкомпромисно.  Ако трябва да сравним представянето на двамата базирано само на годините прекарани в Мемфис, то цифрите изглеждата така:

 

     ПАУ(2001-2008)                                           МАРК(2008 – 2016)

 

                                  18.9             ТОЧКИ                       14.5                     

                                    8.4             БОРБИ                          7.7

                                    3.2             АСИСТЕНЦИИ            3.1            

                                    1.5              ЧАДЪРИ                      1.5       

                                   35.6            МИНУТИ                     33.7

 

Е, изглежда, че в Мемфис няма как да сгрешат с баскебтолист с фамилията Гасол. Вероятно затова дори не сме чували за интерес към третия брат Гасол(най-малкият от тримата) – Адриа. Очакванията към него също бяха налице, но той вече дори не играе професионално, въпреки перспективите, гена и възможността да прекара време в UCLA. Така че, БРАВО, Мемфис! Все пак успеваемост 2 от 2 е по-добра от 2 от 3, нали така?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s