Момчето е специално

w1280xh966_gettyimages-512361620

Всичко. Абсолютно всичко. Така трябва да звучи отговорът на въпрос какво може да прави на баскетболния терен Янис Адетокумбо. Какво пак ни занимавате с този с трудното име, ще си кажат мнозина, но истината е, че това момче заслужава всяка една секунда отделено внимание. Всяка минута, в която гледате The Greek Freak в игра не може да се смята за загубена. Южните ни съседи от Гърция имат всяка причина да се гордеят със своето момче, а така или иначе високото им самочувствие е възможно да прескочи небето, което е сочено като граница на потенциала на Янис. Особено след като са чули последното изказване на Джейсън Кид по адрес на младата звезда на отбора му.

Треньорът на Милуоки Бъкс нареди скромното хлапе от покрайнините на гръцката столица Атина до имена като ЛеБрон Джеймс, Коби Брайънт и Майкъл Джордан. Най-големите в историята на съвременния баскетбол.

“Има една специална порода играчи, които срещаме в NBA. Такива, които се появяват веднъж на всяка генерация. Такива са ЛеБрон, Коби, Майкъл. И Янис. Янис е от тези таланти, които са рядкост, но се наслаждаваме изцяло на изявите му и ще можем да го правим още много дълго време”, каза един от най-великите плеймейкъри в историята на баскетбола броени дни, след като похвали Янис и се скара на медиите, че не му обръщат достатъчно внимание заради трудното за произнасяне фамилно име.

Наслаждавайте му се, дами и господа, защото щом тези думи идват от Джейсън Кид, то със сигурност в тях има голяма доза истина.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s