Вълшебства в кухнята в Чикаго

orl-jimmy-butler-dwyane-wade-photo-wre0044308619-20161106

Дуейн Уейд продължава напред и свиква с баскетболния си живот след затварянето на последната страница от съвместния роман с Маями Хийт, продължил прекрасно цели 13 години, но завършил с обратното на хепиенд. Легендарната „тройка“ взе интуитивно решение да се завърне у дома в Чикаго, а в състава на Булс завари една от най-сериозно набиращите скорост млади звезди в NBA – Джими Бътлър. Уейд моментално взе №21 на „биковете“ под крилото си и не крие, че го обучава на тънкостите на това да бъдеш сред най-добрите и да водиш отбора си напред.

34-годишният ветеран може да е „новобранец“ в състава на клуба от родния Чикаго, но репутацията му на старо куче му дава нужното самочувствие да коли и беси в съблекалнята в „Юнайтед Сентър“. Сега редом до мисията да донесе титла на Ветровития град той е поставил и друга, не по-малко отговорна – да издигне Бътлър до следващото ниво, а за целта използва доста интересно сравнение.

„Аз съм шеф Уейд. Аз съм главният готвач, а целта ми е да помогна на Джими Бътлър да стигне до същия статут. Той все още е просто готвач, но се развива с невероятна бързина и всичко е въпрос на време“, смята трикратният шампион с Маями.

„Той е невероятен, истински завършен играч. Ясно е, че през последните две години игра в Мача на звездите, виждаме как вкарва по 20 точки средно на мач, но това не е най-впечатляващото. Нещата, които прави – и в защита, и в нападение… И постоянството му… Това го отличава, това ще му помогне да направи последната стъпка“, разсъждава още Уейд, който явно с радост приема ролята на ментор и помога на Джими Бъкетс – точно както Шакил О’Нийл му помагаше при идването в Маями, а всички си спомняме как завърши това… С шампионски парад в Южна Флорида.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s