Един за всички, всички за един!

NBA: New Orleans Pelicans at Detroit Pistons

Feb 21, 2016; Auburn Hills, MI, USA; New Orleans Pelicans forward Anthony Davis (23) celebrates with teammate guard Jrue Holiday (11) after making a three point shot during the fourth quarter. Davis scored 59 point at The Palace of Auburn Hills. The Pelicans defeated the Pistons 111-106. Mandatory Credit: Leon Halip-USA TODAY Sports

Лидерите застават зад гърба на своите хора. В добро и лошо. При победи и загуби. На този лидер тук може би загубите вече му идват малко в повече, но той продължава да брани своите съотборници и в случая уместно би било сравнението за „майка орлица“, защото говорим за птици, всъщност за пеликани и най-накрая и съвсем конкретно – за тези от Ню Орлиънс, които все не успяват да разперят крилете си и да полетят нагоре, въпреки че имат повече от достоен пример за подражание. Антъни Дейвис.

Младата звезда на Пеликанс защити съиграчите си и категорично отказа да приеме критиката, която се излизва върху останалите баскетболисти от състава на Алвин Джентри. Както го прави вече четири години, откакто собственоръчно носи организацията на гърба си.

Сега злите усти заговориха след осемте поредни загуби за начало на новия сезон, които в последствие бяха превърнати в актив от 6-12 към настоящия момент.

„Виждам и чувам всичко. Все пак и аз използвам социалните мрежи. Не ме интересува какво се пише и говори, защото знам какво правят тези момчета на всяка една тренировка и как се раздават във всеки един мач. Оставят на паркета всичко, което имат. Опитваме се да не обръщаме внимание на странични фактори. Но когато това идва от всички страни, просто няма как да не коментирам“, запази спокойствието си №1 в Драфта през 2012 година, който този сезон има по 31.6 точки, 10.9 борби и 2.8 чадъра в 17 участия за Пеликанс.

„Бяхме изпаднали в дупка. Не сме си представяли ситуация, в която ще имаме осем загуби от осем мача, но това се случи. И въпреки всичко продължаваме с усилията, не спираме с работата и лека-полека излизаме от тази дупка“, добавя още лидерът на Ню Орлиънс.

Един за всички, всички за един. Това е най-уместното заключение за ситуацията. А дупката? Птиците от Луизиана ще излетят от нея. Рано или късно.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s