Спрете този старец! Или поне се опитайте…

i
„Децата нямат спирачки!“, тръбят призиви от пътни знаци навсякъде из родината. Ако в Мемфис имаше подобна кампания за случващото се от началото на сезона или ако трябва да бъдем по-точни – в последните три мача на Гризлис, нейният слоган щеше да е подобен, но с едно малко изменение – „Дъртаците нямат спирачки!“. А това пак няма да е правилно, защото всъщност въпросният дъртак е един и още в зародиша на настоящата NBA кампания ние надигнахме глас в негова подкрепа, макар че той е толкова доказан и велик, че надали се нуждае от подкрепата на разни индивиди от Източна Европа. Той е Винс Картър. И той продължава да изумява на 39-годишна възраст, която след някакви си два месеца вече ще бъде променена и ще започва с 4.

За втори път в последната седмица и в най-скорошните три мача на своя отбор, същият този феномен вкарва по 20 точки. В промеждутъка между тези 20-точкови вечери вкара „само“ 17. А от началото на сезона записва поне по 10 в 50% от мачовете на Гризлис, или иначе казано – в пет случая.

№15 не се нуждае от излишна реклама, но в случая просто го заслужава. Колко са спортистите в световен мащаб, които са в залеза на 30-те си години и на една къса крачка от 40-те и правят това на елитно ниво?

Half-man, half-amazing или по-актуалното в последните години – half-man, half-retired… Той все още е тук и не е готов да се сбогува, дори напротив, не спира да бърка дълбоко-дълбоко в торбата с триковете.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s