NBA реагира на победата на Тръмп

Chicago Bulls v New Jersey Nets

Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ и кутията на Пандора се отвори.  Социалните мрежи буквално се препълниха с коментари за победата на Тръмп, а темата съвсем очаквано беше важна и за част от спортния елит на нацията.

Мнозизинството реакции на NBA звездите се оказаха израз на шок и силно недоволство, но се намериха и хора, които да защитят Тръмп.  От „наистина съм изплашен” до „нека му дадем шанс” мненията предизвикаха хиляди коментари под туитър постовете.

Легендата Дуейн Уейд не намери много думи, но дори едно куче, клатещо главата си в отрицание, с надпис „Не искам това” бяха достатъчни, за да разберем позицията на атакуващия гард на Чикаго.

Неостаряващия шести човек на Ел Ей Клипърс Джамал Крофърд призна, че вече се чувства изплашен, виждайки как Тръмп води минути преди обявяването на резултатите, a след това добави „Молитвата ми ще е по-дълга тази нощ“:

Все още се чака реакцията на суперзвездата ЛеБрон Джеймс, който взе активно участие в кампанията на Хилари Клинтън. Големият съперник на Краля – двукратният MVP Стеф Къри също засега не е изразил публично позиция за избора на Тръмп за президент, но това направи негоавата съпруга Аиша. Без думи, но със сълзи…

 

„Да направим Америка отново велика” слоганът на Доналд Тръмп се оказа и последния пост на Крис Хъмфрис. Очевидно бившият мъж на Ким Кардашиан е от хората, които са намерили нещо повече в най-противоречивия избран президент на САЩ.

Най-устатият и собственик на отбор в лигата Марк Кюбан, също представител на едрия бизнес, изрази малко по-умерена подкрепа. Но все пак – подкрепа: „Всички трябва да дадем шанс на Тръмп. Да подкрепим доброто. Да лобираме срещу нещата, с които не сме съгласни. Никой не е по-голям от всички нас – обединени”

 

Безспорно най-любопитните, а и най-забавни бяха реакциите дошли от чуждестранната колония в NBA. Така например Джоел Ембиид(Камерун) припомни, че всички хора сме дошли от Африка и Африка е готова да ни приеме обратно. Рики Рубио(Испания) даде показ на изненадата си, а Енес Кантер(Турция) маскира недоверието си към Тръмп с шега за това, че си търси отбор обратно в Европа или Китай. Турчинът в последствие изтри поста си, за да не предизвика излишни дискусии около лоялността си към Оклахома Сити. Младокът Норман Пауъл пък просто отбеляза гордостта си, че е канадец, но добави, че вероятно ще има нужда от двойно гражданство с оглед на политиката, която Доналд Тръмп декларира, че ще води спрямо чуждите граждани на територията на САЩ.

eneskanter

Сигурно е, че пъстрите реакции след избора за нов перзидент на САЩ ще продълат и следващите дни, а големите звезди с най-сериозно влияние в обществото като ЛеБрон Джеймс и Стеф Къри ще бъдат следени в следващите дни с допълнителен въпрос – извън баскетбола. Какво ще отговорят… Предстои да разберем

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s