Има дни, има дни, в които не върви…

636139793503139892-usatsi-9656725

„Има дни, има дни, в които не върви…“, пееше в най-големия си една българска група, носеща наименованието „Такси“. След суперлативите, които нареди по адрес на клубното ръководство в началото на сезона, хвалейки ги за упоритата работа на трансферния пазар, сега лидерът на Индиана Пейсърс Пол Джордж вероятно би се асоциирал твърде добре като лирически герой от въпросната песен и не, не защото един от екипите на отбора от Индианаполис е жълт.

7 изиграни мача, много напрежение, 3 победи и 4 загуби и едно изпускане на нервите, завършило с изритана топка и дисквалификация за звездата на Пейсърс. Последното действие му коства глоба от $15 000, но това не е болка за умиране за 26-годишният калифорниец. Все пак през този сезон той ще прибере заплата от малко над $18 000 000…

paul-george-image-hd-1920x1200

Поводът за притеснение е внезапното настъпване на обрат в настроението на Джордж и нарушеното му щастие. Или по-скоро липсата на каквото и да е такова. Няколко седмици след похвалите за работата на мениджмънта на Пейсърс, Пол е всичко друго, но не и доволен от отбора, чието основно лице е точно той.

„В настоящия момент нямаме какъвто и да е живец. Няма доверие. Няма синхрон. Няма химия. Не си вярваме. Все едно сме повредени“, каза 206-сантиметровият олимпийски шампион от Рио 2016.

Въпреки че се намира в нелоша форма с 20.4 точки, 6.1 борби, 3.1 асистенции и 1.9 откраднати топки в седемте изиграни мача през новата кампания, Джордж е в пълното си право да мрънка, защото Пейсърс загубиха от Бруклин Нетс и бяха разнебитени от други два директни конкурента на Изток – Милуоки Бъкс и Шарлът Хорнетс.

Добрата новина е, че следващите два мача са срещу  Филаделфия и ако всичко се развива както досега, баскетболистите от Индианаполис не трябва да бъдат затруднени срещу превърналия се в боксова круша отбор на Сиксърс, който няма победа в шестте си мача до този момент.

Лошата новина е, че когато най-добрият ти играч недоволства от липсващия отборен дух, ситуацията не е никак добра. И червената лампа вече свети, а са минали само седем двубоя.

За да се върнем отново на текста на група „Такси“ – „Сякаш нищо не е както преди – има дни, има дни, в които не върви…“

Пол Джордж похвали шефовете си, които по негови думи са събрали баскетболисти с достатъчен талант, сходен на този, с който Пейсърс разполагаха, когато играха финал на Източната конференция… И в духа на „Такси“ ще кажем само, че това беше „преди“.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s