Шак, който иска да е като Уейд и ЛеБрон

1000

20 сантиметра. Толкова е разликата в ръстовете на двама души, които носят едно и също име. Шакил О’Нийл, оригиналният, първият и реално единственият, е висок 216 сантиметра. И не играе баскетбол от 2011 година насам. Оригиналът, ако трябва да използваме популярен по родните ширини израз.

Шакил О’Нийл МакКисик. Копието. Висок е 196 сантиметра и не е постигнал нивото на великия си адаш. По всяка вероятност няма да го направи никога. Реално с оглед на кариерата му сигурно няма и да играе в НБА. Но винаги приковава погледите върху себе си, първо заради името, а чак след това и заради фактът, че в интерес на истината е нелош баскетболист.

26-годишният американец играе като крило за турския елитен Муратбей Ушак Спортиф, с който е част от пилотното издание на Шампионската лига на ФИБА, където постига и едно от най-значимите неща в професионалното си баскетболно приключение – избран е за MVP  на третия кръг от турнира.

Това се случва след 26 точки, 10 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки и КПД 24 при победата над латвийския Вентспилс.

“Не съм висок като Шак, но въпреки това когато бях малък ми харесваше как Лейкърс побеждаваха. Но реално моите модели на подражание с адруги – ЛеБрон Джеймс и Дуейн Уейд. Не, че не харесвам О’Нийл, но просто с физическите ми дадености те са по-близки до мен, отколкото той”, разказва “Най-полезният играч” на отминалата седмица в ШЛ.

“Мога да добавя и Дерик Роуз. Тези тримата са експлозивни и оставят всичко от себе си на терена всеки път и не се спират пред нищо, без значение дали нещата се развиват добре или зле за отбора. Искам да съм като тях, за да помагам на отбора си да побеждава”, разсъждава още Шак от Ушак Спортиф.

Това е Шакил, който иска да е като Уейд, ЛеБрон и Роуз и се надява да продължава да вдига шум в Шампионската лига.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s