Само Антарктида без играч в Division I на NCAA

map

Баскетболисти от всички континенти, с изключение на Антарктида, ще играят за един или друг университет в NCAA – Division 1, който започва на 11 ноември. Трима от 5176-те играчи пък са от България.

По повод наближаващият старт, сайтът rukkus.com публикува впечатляваща карта с родния град на всеки един баскетболист, който ще учи и играе в най-високото ниво на колежанския баскетбол в САЩ. Хората от уебсайта се разровиха в 351 ростъра от 32 конференции и в крайна сметка показаха върху интерактивна карта родните места на общо 5176 баскетболисти.

Умопомрачителното количество цифри показва, че най-много Тексас е дал най-много баскетболисти за Division 1 на NCAA – цели 408. Небраска пък осигурява най-малко местни играчи за топ-нивото на колежанския баскетбол – „само” 22-ма. Извън САЩ с най-голям принос за ростърите на тимовете е Канада със 112 представители. През новия сезон, България ще има трима играчи в елита на NCAA – Георги Фунтаров, който носи екипа на Университета на Калифорния, Дейвис (UC Davis), Георги Боянов от Южна Алабама и Кико Ставрев от Уебър Стейт.

Още от любопитната статистика на rukkus.com можете да откриете ТУК. А ТУК можете да видите къде е роден всеки един от 5176-те баскетболисти, които този сезон ще играят в Division 1 на NCAA.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s