Само бой с голяма разлика ще внесе спокойствие в Лукойл Академик

1000

Лукойл Академик се изправя днес от 18:00 часа срещу словашкия първенец Приевидза в третия си двубой от група „F” на европейската купа на ФИБА. „Студентите” влизат в срещата като абсолютен фаворит, предвид чисто индивидуалната разлика в класите на играчите на двата отбора. Водени от Милян Чурович, гостите в никакъв случай не респектират като състав. Най-високият им играч е 208-сантиметровият Растко Драмичанин (Сър), като впечатление прави присъствието на двама хървати – Игор Марич и Марко Батина, трима американци – Риджър Доуъл, Девон Гилс и Андре Джоунс, и още един черногорец Слободан Милянич.

Интернационалната селекция обаче не блести като визитки, а резултатите до момента също не може да се каже, че стряскат по някакъв начин състава на Тони Дечев. Приевидза пристигна в София след тежка загуба при визитата на Бней Херцлия с 64:89 и неособено убедителна победа над румънския Стяуа със 78:69 у дома.

10001

Триото Гибс, Зак и Корниенко трябва да е основна движеща сила за Лукойл Академик срещу Приевидза тази вечер

Двубоят на практика е страхотна възможност на българския шампион най-после да запише една хубава и респектираща победа, с която окончателно да излезе от кризата, в която сам се постави. „Студентите” така и не могат да убедят до момента, че заслужават званието „фаворит”, нито в НБЛ, нито в европейския турнир. Макар да имаха претенции да бъдат на ниво в Шампионската лига на ФИБА, от Лукойл Академик се провалиха и все още търсят себе си. Затова и сега победа над Приевидза няма да е достатъчна. Тя трябва да дойде с убедителна игра и най-вече сериозна разлика.

От една страна това би донесло нужното спокойствие в самия Дечев и в неговите играчи. Напрежението там продължава да витае с пълна сила и именно голям аванс ще сложи край на треперенето, най-вече у чужденците. В същото време убедителен успех ще гарантира на 90 процента и класиране в следващата фаза. Ясно е, че Лукойл Академик е фаворит в тази компания и стартирайки в нея с 3:0 ще може да гледа много по-уверено към втората фаза на турнира. „Студентите” трябва да се конкурират с Бней Херцлия за първото място и дори помисъл за нещо друго освен успех с поне 10 точки, би бил най-малкото несериозен.

10002

Христо Захариев е под въпрос за днешния двубой

До последно под въпрос за срещата днес е Христо Захариев, който получи аркада на дясното око на тренировка в понеделник. Очаква се крилото все пак да се включи от пейката, макар това да не е свръх наложително. Стив Зак, Максим Корниенко и Дани Гибсън изглеждат непоколебими в стартовата петица, в която е много вероятно да видим още Павлин Иванов и Филип Виденов.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s