Сезон 2016-17: Преглед на Източната конференция. Нов ли е новият път на Атланта?!

 

Atlanta Hawks v Chicago BullsОт години Атланта е сред елита в конференцията. Безпроблемно се класира в плейофите, но после, точно когато трябва да вдигне повече шум, не успява. Хора като Джо Джонсън и Джош Смит бяха лицата на отбора през годините, но така и не се намери точната формула за по-големи постижения в плейофите. И някак логично, през това лято и последните две имена от това поколение си тръгнаха. Джеф Тийг и Ал Хорфорд вече не са в отбора и новата страница би трябвало да бъде отворена. Диригентската палка е сложена в ръцете на обещаващия германски национал Денис Шрьодер. А под коша ще се разчита на едно 30-годишно момче родено в….Атланта, Джорджия!  Дуайт Хауърд и Атланта ще търсят правилния път заедно.

Atlanta Hawks v Chicago Bulls

 

ПРЕДИМСТВА

Майк Бъденхолзер е чудесен треньор. Очаква се Денис Шрьодер да направи най-силния си сезон сега, когато вече не трябва да се бори с Джеф Тийг за стартовата позиция. Дуайт Хауърд е странна птица. Има мечтаната физика, но, за да играе добре, трябва да се чувства по определен начин. Да усеща доверие и подкрепа. Да има забавна атмосфера в съблекалнята. И, разбира се, играта в нападение да минава често през него. Всичко това като предпоставки е на лице в Атланта. Независимо от големите промени на двете възлови позиции – гард и център, голямата част от отбора беше запазена. Пол Милсап, Кайл Корвър, Кент Бейзмор, Табо Сефалоша, Тиаго Сплитър… Всички те изглеждат чудесно в система, която се върти около Дуайт и Шрьодер. Много игра на picknroll… атлетичен център, стрелци по ъглите и агресия от гарда.

 

ЕВЕНТУАЛНИ ПРОБЛЕМИ

Здравословното състояние на Дуайт Хауърд. Критикуван ужасно много за изявите си в Хюстън и Лейкърс, Дуайт рядко получи трезви оценки на фона на постоянните му болежки и треньорските концепции в предишните си отбори. Рамо, кръст, колена… през годините Хауърд имаше различни проблеми. Силата му винаги е била във физическата доминация. Хоукс изглеждат като отбор, построен добре около центъра си, но ако Хауърд отново излезе в лазарета, ще трябва да има план Б. Добре е, че тимът е достатъчно опитен, а баскетболистите се познават отлично, но без силен и здрав Хауърд… Участието в плейофите ще бъде таванът на този отбор. Така новият път ще доведе до стара дестинация. Всичко зависи от центъра. Е, Дуайт получи това, което искаше. Да видим дали ще се справи, защото знаете народната мъдрост: „Внимавай какво си пожелаваш…”

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s