Сезон 2016-17: Преглед на Източната конференция: Тик-так, тик-так…Времето притиска Ню Йорк

paintigNY.jpgToлкова години вече феновете на Ню Йорк Никс чакат славата, че са готови да се вкопчат във всяка малка надежда за изкачване в йерархията на Изток. Стефон Марбъри беше разочарование. Да бъдем честни: Амари Студемайър също не успя. Всички надежди след това се пернесоха върху Кармело Антъни. На 32 години, Мело вече няма много време за величие в Ню Йорк. През лятото тимът беше поет от Джеф Хорначек, а новият треньор трябва да изпълни старата мечта. Класиране и осезаемо присъствие в плейофите.

ПРЕДИМСТВА

Привличането на пет утвърдени имена в лигата е сериозна причина за оптимизъм. Сред тях има бивш MVP на лигата. Двама играчи, които са участвали в мача на звездите, както и други интересни имена. Но, ето и всички нови (без новобранците): Дерик Роуз, Йоаким Ноа, Брендън Дженингс, Кортни Лий и Джъстин Холидей. Всичко това, добавено до Кармело Антъни и Кристапс Порзингис. Изглежда добре. Дори повече от добре. Изглежда достатъчно за класиране в плейофите, а защо не и нещо повече…

newyorkcarmelohornacek

ЕВЕНТУАЛНИ ПРОБЛЕМИ

Откъде да започнем?! Нов треньор с половин нов отбор. Химията ще се изгражда в движение. Oт една страна имаме Фил Джексън, който още не иска да остави в миналото триъгълното нападение, а от друга Джеф Хорначек, който трябва да намери система, в която всички звезди да донесат максимален брой победи на Никс. Ще бъде ли отново същият играч Дерик Роуз?! Едва ли. Всъщност, КАТЕГОРИЧНО НЕ. Но в Ню Йорк се надяват поне да е здрав. Със 75% от стария Роуз, Кармело и изгряващата звезда Порзингис нещата изглеждат добре. Повечето пъти, когато някой прави сметки за здравословното състояние на Роуз, се оказва, че греши. Ноа също има богата история от травми в последните години. Естествено, само Бог знае какви карти са наредени пред тези играчи, но, за да се изпълни големият план на Никс, трябва малко търпение, а и много късмет! Едно, обаче, е сигурно – Никс ще бъде един от отборите, които ще искате да гледате. Поне в началото на сезона.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s